Ce spun DNA și Nicușor Dan despre urmărirea penală în urma plângerii depuse împotriva sa de candidatul AUR la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a anunțat că procurorii DNA au început urmărirea penală în urma plângerii pe care a făcut-o privind finanţarea primarului Capitalei, Nicuşor Dan, acuzând o „publicitatea agresivă” a actualului edil.

Candidatul AUR la Primăria Capitalei a depus o plângere la DNA FOTO Facebook
Candidatul AUR la Primăria Capitalei a depus o plângere la DNA FOTO Facebook

UPDATE: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre dosarul deschis de DNA, vineri, pe B1 TV.

„Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot așa, la DNA, dacă nu mă înșel, că șantajez, nu știu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari și în felul ăsta mă influențează. Oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-ați furat mașina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificate, e obligat să deschidă o cercetare penală. Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta. E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, și nu, așa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mișcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere și DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a spus Nicușor Dan.

UPDATE: Direcția Națională Anticorupție a reacționat la afirmațiile candidatului AUR la Primăria Capitalei. 

La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană.Pe această cale atragem atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției”, potrivit DNA.

„Am văzut că s-au mişcat destul de repede, ne-au chemat la audiere şi ne-au anunţat că au început urmărirea penală (...). Sperăm că o să se clarifice cât de repede, pentru că suntem în campanie electorală şi trebuie să ştim cine l-a susţinut pe Nicuşor Dan cu bani pentru acea campanie agresivă de publicitate. Să vedem ce legături reale sunt ale lui Nicuşor Dan cu Matei Păun şi cu firmele care au legături în Rusia. Asta o să afle procurorii. Noi am cerut public lui Nicuşor Dan să iasă şi să explice cetăţenilor, însă a refuzat şi refuză în continuare", a precizat Enache, potrivit Agerpres

Candidatul AUR a acuzat că edilul a avut o publicitate agresivă. 

„Am venit să dăm declaraţii în urma plângerii pe care am depus-o acum două săptămâni, cu privire la campania pre-electorală a lui Nicuşor Dan cu privire la sursele de finanţare pe care le-a avut la dispoziţie, publicitatea aceea agresivă prin care Nicuşor Dan ne mulţumea pe sute de panouri împrăştiate în centrul Bucureştiului, ne mulţumea pentru nu ştiu ce, că n-am înţeles. Ne mulţumea pentru faptul că l-am suportat probabil în fotoliul de primar patru ani, deşi nu a avut nicio realizare în acest mandat", a afirmat Enache.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, i-a cerut într-o conferință de presă actualului edil să prezinte lista donatorilor pentru campania sa electorală. 

Potrivit unei anchete Newsweek publicate recent, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care candidează pentru un nou mandat, își face publicitate stradală în București pe panourile unei companii controlate de un afacerist pro-rus, iar valoarea contractului ar fi cu mult mai mare față de ceea ce declară public primarul. 

Ulterior, șefa de campanie a lui Nicușor Dan, Ema Prisca, a fost surprinsă de paparazzi alături de Matei Păun. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite